Soepel en volgens de regels

Wat betekent PGB-administratie of verantwoording?

Als u of een familielid door ziekte, handicap of ouderdom zorg nodig heeft, kunt u in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget (PGB). Via het zorgkantoor, kunt u met dit budget zelf zorg inkopen. U moet dan een administratie bijhouden en één tot twee keer per jaar de uitgaven verantwoorden.

Voor wie?

Hulp bij PGB-administratie is er in principe voor iedereen die een PGB heeft. Acto Bewindvoering verzorgt de PGB-administratie en verantwoording. Veelal vindt dit plaats in combinatie met beschermingsbewind of inkomensbeheer. Acto Bewindvoering voert de PGB-administratie voor particulieren en in opdracht van gemeenten, het UWV, woningcorporaties, werkgevers, maatschappelijke organisaties, zorg- en ouderencentra.

Waarom PGB-administratie uitbesteden?

De juiste zorg kiezen is al een heel karwei, laat staan de financiële afhandeling ervan. De PGB-administratie vergt vooral zorgvuldigheid. Met Acto Bewindvoering weet u zeker dat alles soepel en volgens de regels verloopt.

Acto Bewindvoering en PGB-administratie

Acto Bewindvoering controleert uw PGB-administratie of neemt desgewenst het volledige administratieve traject van u over. We bewaken uw PGB budget, zorgen voor de juiste documenten en verantwoording naar het Zorgkantoor. De facturen van zorgverleners worden door Acto Bewindvoering nauwkeurig gecontroleerd. Alle activiteiten worden met u besproken, zodat u precies weet hoe uw PGB-administratie ervoor staat.

Wat kost PGB-administratie?

De kosten zijn afhankelijk van de hulpvraag en de mate waarin u ondersteuning wenst. Maak daarom een afspraak, dan informeren wij u graag!

Respectvolle ondersteuning

Acto Bewindvoering helpt en ondersteunt. Op deskundige en respectvolle wijze werken wij samen met de cliënt, familie, organisatie, instelling of werkgever aan rust in de financiële situatie. Open, transparant en met waarborging van de privacy. Lees meer over de werkwijze van Acto Bewindvoering of neem contact met ons op.