Deskundig, integer en persoonlijk

Werkwijze

Bij Acto Bewindvoering kunt u terecht voor beschermingsbewind, maar ook voor inkomensbeheer. Onze werkwijze is persoonlijk en voor elke dienst hetzelfde.

Dat betekent dat we altijd starten met een kennismakingsgesprek met betrokken partijen om uw hulpvraag te bespreken. We komen bij u thuis of op kantoor. Afhankelijk van uw hulpvraag brengen we de financiële situatie in kaart en kijken we welke oplossing het beste aansluit.

Afhankelijk van de overeenkomst, opent Acto Bewindvoering 3 bankrekeningen: een beheerrekening, een leefgeldrekening en een spaarrekening. Op de beheerrekening komen voortaan alle inkomsten binnen en worden alle (vaste) lasten betaald. U hebt geen toegang tot de beheer- en spaarrekening, maar wel tot de leefgeldrekening waarop we wekelijks het leefgeld overmaken. Dat kunt u vrij besteden. Dit geldt uiteraard niet voor budgetcoaching – daar houdt u de regie volledig in eigen hand.

Acto Bewindvoering regelt uw financiële huishouding en houdt alles daaromheen nauwlettend in de gaten. Hierbij maken we gebruik van het programma OnView, waarmee cliëntgegevens worden beheerd en geborgd, maar waarop u zelf ook kunt inloggen zodat u ziet wat er gebeurt. Vragen? Bel ons gerust voor een afspraak, of download onze folder.

Over Acto Bewindvoering

Acto Bewindvoering helpt op een zeer deskundige en persoonlijke manier. Juist in deze dienstverlening waar mensen vaak op hun kwetsbaarst zijn, zijn waarden als vertrouwen en integriteit uiterst belangrijk. Acto Bewindvoering is er voor particulieren en in opdracht van gemeenten, het UWV, woningcorporaties, werkgevers, maatschappelijke organisaties, zorg- en ouderencentra.

John Hofman:

“Er zijn omstandigheden die dwingen om de financiële administratie uit handen te geven. Dat is ingrijpend, maar bewindvoering geeft rust. Het biedt de kans om de financiële huishouding – en daarmee ook een belangrijk deel van iemands leven – op orde te krijgen en te houden. Ook wanneer beschermingsbewind of inkomensbeheer wordt aangevraagd voor een ander, valt er bij het uit handen geven een last van de schouders.”